albine

INLOCUITOR DE POLEN – SUPLIMENT PROTEIC PENTRU ALBINE

Posted on Monday, 31 October 2016 · Posted in Albine, Hranirea albinelor

DROJDIE DE BERE INACTIVATA INSTANT

INLOCUITOR DE POLEN – SUPLIMENT PROTEIC PENTRU ALBINE

 

Descrierea produsului :

Drojdia furajera este compusa 100% din drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) care provine din procesul tehnologic de fabricatie al berii. Aceasta este uscata si inactivata cu o tehnologie specifica. Se prezinta sub forma de pulbere de culoare brun-deschis, cu gust dulce-amarui, avand mirosul si aroma specifice de drojdie.

MOD DE ADMINISTRARE :  

1 CA ATARE – primavera ,dupa zborul de curatire , drojdia se aseaza in fata stupilor , in vase cu gura larga. Se face dresaj la urdinis. Cantitatea de drojdie culeasa poate ajunge la 200g /zi /familie.

2 IN TURTE ENERGO-PROTEICE – se amesteca 6 kg zahar pudra cu 1kg drojdie . Se omogenizeaza bine , dupa care se adauga 2 kg miere de albine . Se amesteca toate ingredientele si se corecteaza consistenta prin adaugarea de miere. Se administreaza primavara, toamna si in verile secetoase sub forma de turte de 200 g.

3 IN SIROP – max.10% bine omogenizat (1 kg drojdie + 9 kg sirop).Administrarea se face dupa incheierea culesului si extractia mierii. Se prepara doar cantitatea necesara unei administrari. Daca in 2-3 zile amestecul nu este consumat, hranitoarele se scot si se curata.

 

Parametri tehnici:

Proteina               40,0%

Umiditate nax.      6,0%

Grasimi brute        1,0%

Fibre brute             2,0%

Cenusa max.          4,0%

 

ARE IN COMPONENTA

14 Minerale

16 Aminoacizi

17 Vitamine

 

BENEFICIILE FOLOSIRII DROJDIEI DE BERE FURAJERA INACTIVATA INSTANT IN HRANA ALBINELOR

 

-Potenteaza dezvoltarea corespunzatoare a familiilor de albine, asftel incat sa atinga dezvoltarea maxima la inceputul marilor culesuri din natura

-Toamna ajuta la formarea corpului gras.

-Stimuleaza familiile de albine sa isi reface efectivele sis a porneasca mult mai rapid.

-Stimuleaza potenta.

-Prin inlocuirea cu drojdie de bere a polenului provenit din surse nesigure se limiteaza riscul de imbolnaviri (loca ,nosemoza , boala neagra etc.)

 

DROJDIA DE BERE INACTIVATA INSTANT

Un ingredient valoros in hranirea albinelor

 

Pentru ca familiile de albine sa se dezvolte corespunzator si sa atinga dezvoltarea maxima la inceputul marilor culesuri din natura, hranirile proteice sunt mai mult decat necesare. Trebuie mentionat faptul ca astfel de hraniri se fac mai ales in lipsa pasturii din stup. Drojdia de bere inactivate reprezinta cel mai bun substituent al polenului , asigurand atat proteina necesara cat si un intreg complex de vitamin, minerale , oligoelemente si aminoacizi esentiali si neesentiali. Toate acestea sunt posibile datorita procesului tehnologic specific de uscare si inactivare instant a drojdiei de bere , orice alta metoda empirica de uscare ducand la distrugerea moleculelor constituentilor drojdiei , astfel reducandu-se drastic calitatea acesteia.

Un alt mare avantaj il constituie faptul ca prin folosirea drojdiei de bere inactivata , se elimina riscul transmiterii bolilor. Hranirile proteice se fac in general toamna si primavera , dar se pot face si vara , in perioadele secetoase , cand polenul lipseste din natura, lipsa acestuia ducand la limitarea pontei matcii si slabirea familiilor de albine.

Hranirile proteice ajuta la formarea corpului gras, stimuleaza familiile de albine sa isi reface efectivul sis a porneasca mult mai rapid. In lipsa aportului proteic , matca nu va incepe ponta, albino tanara neputand sa inlocuiasca la timp albino batrana.